Duitse rechter verbiedt Chinese X5-kloon

Duitse rechter verbiedt Chinese X5-kloon
De Chinezen zijn voor het eerst een keihard tegen een muur gelopen met hun niet altijd even originele design van auto's. Een Duitse rechter heeft de verkoop van de Shuanguan CEO in Duitsland verboden omdat deze te veel op de eerste generatie BMW X5 zou lijken, meldt het Duitse vakblad Automobilwoche.
BMW heeft de uitspraak bevestigd. Verschillende autofabrikanten maken zich al langer druk over het design van sommige Chinese modellen, maar kregen tot nu toe in China, waar men de aanklacht moest doen bij lokale rechtbanken, nooit enige voet aan de grond. Nu verschillende Chinese autofabrikanten voorzichtig hun auto's in Europa aan beginnen te bieden, geeft dat autofabrikanten meer juridische mogelijkheden om via het merkenrecht een verkoopverbod af te dwingen. Eind vorig jaar wilde Shuanghuan zowel de CEO als de erg op de Smart Fortwo lijkende Noble tonen op de IAA in Frankfurt. Daimler en BMW dreigden toen met juridische stappen. De importeur China Automobile Deutschland heeft toen de Noble teruggetrokken maar de CEO laten staan, waarna BMW naar de rechter is gestapt. Het merk heeft laten weten dat in Italië een vergelijkbare procedure nog loopt.

Lezersreacties (64) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.