Duitse dikbil: BMW X6 Hamann Tycoon II M

BMW X6 Hamann Tycoon II M
De Duitse tuner Hamann heeft weer een paar kilo plastic op een auto geplakt. Ditmaal is een BMW X6 M het slachtoffer, van zichzelf al een weinig subtiele auto...

Het is niet de eerste keer dat Hamann zich vergrijpt aan een BMW X6. Vorig jaar presenteerde de tuner de Tycoon, een X6 met schreeuwerige bodykit en optioneel wat extra pk's voor de xDrive30d en XDrive35d. Deze keer probeert Hamann het opnieuw met de Tycoon II M, en zoals de naam al doet vermoeden, komt hier een X6 M bij kijken.

Opnieuw zien we een BMW X6, van nature al een mastodont, met een vrij prominent aanwezige bodykit. Lage bumpers, uitgeklopte wielkasten, een koolstofvezel motorkap, Hamann heeft alles uit de kast getrokken om van de Tycoon II M een opvallende jongen te maken. Want waarom zou je genoegen nemen met één achterspoiler als je er ook twee op de achterzijde van je X6 kunt plakken?

Vanbinnen werkt Hamann de boel af met koolstofvezel paneeltjes en een sportstuur. Onder de kap gaan de technici echter wat grondiger te werk. De 4,4-liter V8 levert in de 'normale' X6 M al 550 pk, maar de Tycoon II blaast er dankzij een sportuitlaat en een aangepast ECU maar liefst 670 paarden uit. Het koppel? En niet te missen 950 Nm. Hamann meldt trots dat z'n nieuwste creatie zonder al te veel moeite een topsnelheid van 300 km/h moet kunnen halen. Wat het geintje moet gaan kosten, is nog niet bekend gemaakt.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.