Donkervoort komt met D8 GTO-JD70

Eerbetoon 70ste verjaardag oprichter Joop

Donkervoort D8 GTO-JD70

Donkervoort breidt de D8 GTO-familie uit. Dat gebeurt ter ere van de 70ste verjaardag van oprichter Joop Donkervoort. De basisprijs is al vastgesteld op dik €160.000.

Het gaat hier nog om een aankondiging van de nieuwe versie, want pas volgend jaar lente trekt Donkervoort het doek definitief van de auto. De D8 GTO-JD70 komt in een gelimiteerde oplage op de weg. Dat gebeurt in, je raadt het niet, een oplage van zeventig stuks: een voor elk levensjaar van oprichter Joop (tot nu toe). Net zoals de andere leden uit de D8 GTO-familie weegt de JD70 minder dan 700 kilogram en wordt de auto aangedreven door het door Audi Sport ontwikkelde 2,5-liter vijfcilinder turboblok. De versie wordt geoptimaliseerd, dus definitieve cijfers over het vermogen zijn nog niet bekend. Het blok voldoet in ieder geval aan de strenge Eu6D-temp emissieregels.

Zoals we gewend zijn gebruikt Donkervoort zijn lichtgewichte Ex-Core koolstofvezeltechnologie. Het verjaardagsnummer wordt in de loop van 2020 tot 2021 aan klanten geleverd. Dat gebeurt na een minimale investering van €163.636,36. De orderboeken zijn vanaf vandaag geopend.

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.