Donkervoort D8 GTO met naakt koolstofvezel

Donkervoort D8 GTO Naked Carbon
Donkervoort D8 GTO Naked CarbonDonkervoort D8 GTO Naked CarbonDonkervoort D8 GTO Naked CarbonDonkervoort D8 GTO Naked CarbonDonkervoort D8 GTO Naked Carbon
Tussen al het beursnieuws uit Shanghai door hebben we ook nog wat Hollans glorie in de aanbieding. Vandaag komt het nieuws in de vorm van de D8 GTO Bare Naked Carbon Edition!

Donkervoort breidt het D8 GTO-gamma uit met de Bare Naked Carbon Edition, een D8 GTO met zichtbaar koolstofvezel. Afgelopen zondag rolde het eerste exemplaar van de band, een spijkerharde sigaar die nu al onderweg is naar Zwitserland.

Op hele body van de D8 GTO is koolstofvezel zichtbaar, van de voor- tot achterzijde. De Nederlandse supercar is sowieso voor 90 procent uit dit lichtgewicht materiaal vervaardigd, het spul is voor deze speciale editie zichtbaar gemaakt.

In de ogenschijnlijk oneindige neus ligt de bekende 2,5-liter TFSI-vijfpitter die we kennen van Audi. Het blok levert 340 pk waarmee de 100 km/h in 3,3 seconden op de klok staat. Z'n topsnelheid ligt op 255 km/h. Na de Bilster Berg D8 GTO is dit de tweede speciale versie van de purist uit Lelystad.

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.