Doek valt voor Citroën C1

Over en uit na bijna 100.000 stuks in Nederland

Citroen C1

Het is over en uit voor de Citroën C1. De kleine stadsrakker wordt niet meer geproduceerd en het heeft er alle schijn van dat de C1 geen opvolger krijgt.

Verspreid over twee generaties heeft Citroën tussen 2005 en 2021 maar liefst 98.685 C1's weten te verkopen. Dat aantal zal niet veel meer oplopen. Citroën meldt dat de C1 uit productie is en dat het model alleen nog uit voorraad leverbaar is.

De C1 is een van de drieling C1-108-Aygo die in Tsjechië werd geproduceerd. Toyota gaat in Tsjechië de geheel nieuwe Aygo X bouwen, een op een korte versie van het TNGA-B-platform gebouwde nieuwe generatie die geen broertjes van Peugeot en Citroën krijgt. Het lijkt er sterk op dat Citroën de C1 geen opvolger geeft.

De Nederlandse importeur noemt de in september dit jaar gepresenteerde nieuwe You!-uitvoering van de Citroën C3 namelijk 'een waardige opvolger' van de C1. Die You!-uitvoering is alleen online te bestellen en heeft een vanafprijs van €17.490. Die uitvoering is weliswaar voordeliger dan de C3 ooit is geweest, maar het prijsverschil met de C1 die vanaf €13.740 in de orderboeken stond is groot.

Lezersreacties (60) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.