Dit kost de Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé

V8-versies geprijsd

Mercedes-AMG GT Coupé
In maart maakte de wereld kennis met de imposante Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé. De versies met een V8 aan boord zijn nu van prijskaartjes voorzien.

De Autosalon van Genève was het podium waarop Mercedes-Benz dit jaar de GT 4-Door Coupé presenteerde, een auto waarmee Mercedes-Benz roet in het eten van de Panamera tracht te gooien. De vijfdeurscoupé wordt zowel leverbaar met een zes-in-lijn als met achtcilinders. Het zijn die laatste versies waarvan nu de Nederlandse prijzen zijn bekendgemaakt.

Welnu, de Nederlandse importeur vraagt € 212.533 voor de 585 pk en 800 Nm sterke GT 4-Door 63 en € 226.301 voor de GT 4-Door 63 S met een 640 pk en 900 Nm sterke variant van die 4,0-liter biturbo-V8. Beide versies zijn standaard voorzien van 4Matic-aandrijving.

De AMG-GT 63 vliegt in 3,4 seconden van 0 naar 100 km/h, de 63 S heeft er niet meer dan 3,2 tellen voor nodig. De topsnelheid van deze auto's ligt uiteraard boven de 300 km/h, waarbij de 63 310 km/h haalt en de S zelfs 315 km/h.

Bestellen kan per direct en aan het eind van de herfst staan de auto's bij de dealer. Later maakt Mercedes-Benz de prijzen bekend van de van een 3,0-liter zes-in-lijn voorziene GT 4-Door 53. Deze zescilinder levert 435 pk en profiteert van de 22 pk sterke EQ-booster. Tevens ligt nog de komst van een plug-in hybride in het verschiet.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.