Diess: ‘Volkswagen kan naar 10 procent marktaandeel in VS’

EV biedt kansen

Volkswagen ID4 Amerika verenigde staten VS

Volkswagen-topman Herbert Diess is er naar verluidt van overtuigd dat ‘zijn’ concern kan uitgroeien naar een marktaandeel van 10 procent in de Verenigde Staten. EV’s moeten de kar gaan trekken.

Tien procent klinkt voor ons Europeanen niet eens als heel erg veel. Logisch, want bij ons heeft de Volkswagen Group zo’n 27 procent in handen en heeft Volkswagen zelfs op merkniveau meer dan 10 procent van de markt in handen. In de VS hangt de vlag er echter iets anders bij en moet het Duitse concern – let wel, het hele concern – het doen met dik 2 procent.

Volgens Automotive News Europe denkt topman Diess dat de EV de sleutel kan zijn tot een groter Amerikaans marktaandeel. Diess spreekt daarmee niet zozeer een doel uit, maar stelt simpelweg dat het Duitse concern in zijn ogen juist door de komst van de EV veel groter kan worden in de VS. Aanleiding is het succes van de ID4, het eerste ID-model dat de overstap naar de VS maakte. Ook van de hippe ‘ID Buzz’, die onlangs nog in productievorm werd gespot, wordt veel verwacht voor de Amerikaanse markt. Bovendien werkt Volkswagen aan een grote elektrische SUV, de ID8.

De autoverkoop-koek wordt in de VS totaal anders verdeeld dan bij ons. Amerikaanse pick-ups en Aziatische cross-overs nemen er vrijwel de gehele top-10 in beslag en Volkswagen speelt eigenlijk een rol in de marge. Ter vergelijking: in 2020 was Subaru, dat in Europa juist erg achterblijft, ongeveer dubbel zo groot als Volkswagen.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (96) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.