Dieselgate: Consumentenbond roept Volkswagen op om te stoppen met vertragen

Verantwoordelijkheid nemen

Volkswagen dieselgate update

De Consumentenbond roept Volkswagen op om te stoppen met het juridisch vertragen van de procedures rondom het dieselschandaal, waarin het eerder deze week werd veroordeeld tot het compenseren van Nederlandse klanten.

“Helaas heeft Volkswagen aangekondigd in beroep te gaan tegen de uitspraak. Een bekende vertragingstaktiek van de autofabrikant, waar nu maar eens een eind aan moet komen”, vindt Sandra Molenaar, directeur van de Consumentenbond. Dat Volkswagen de zaak aanvecht, vindt Molenaar schandalig: “Al die uitspraken zijn klip en klaar: VW heeft de kluit belazerd en moet op de blaren zitten. In Nederland betekent dat dat VW nu snel aan de onderhandelingstafel moet aanschuiven om te praten over een concreet schadebedrag.”

De Consumentenbond is van mening dat Volkswagen zijn verantwoordelijkheid moet nemen en wijst erop dat het merk veel belang heeft bij het vertragen van de procedures. Hoe langer het allemaal duurt, hoe ouder de betreffende auto’s zijn. Daarmee komt ook het compensatiebedrag lager uit.

In andere landen werd Volkswagen al veel eerder veroordeeld tot het compenseren van klanten die een zogeheten sjoemeldiesel kochten. In Nederland werd de zaak gestart door de stichting CarClaim. De Consumentenbond is er niet direct bij betrokken, maar juicht de – voorlopige- uitkomst dus wel nadrukkelijk toe.

PRIVATE LEASE Volkswagen