Deze Nissan Qashqai is de snelste SUV ter wereld

Topsnelheid: 382 km/h

Nissan Qashqai wereldrecord
Nissan Qashqai wereldrecordNissan Qashqai wereldrecordNissan Qashqai wereldrecordNissan Qashqai wereldrecordNissan Qashqai wereldrecordNissan Qashqai wereldrecord
Bij een Nissan Qashqai zul je niet gelijk denken aan de woorden 'snelste SUV ter wereld'. Toch verbrak bovenstaande Qashqai een snelheidsrecord en gaat hij er nu met die titel vandoor.

Het gaat hier uiteraard niet om een Nissan Qashqai die je op elke straathoek ziet staan. Voordat de SUV aan de startstreep van het VMax 200 event in Engeland verscheen, werd hij onder handen genomen door de technici van Severn Valley Motorsport. Deze mannen houden zich doorgaans bezig met de tuning van Nissans GTR, maar hebben deze Qashqai al enkele jaren als project ernaast. Bij een eerste tuningronde bleef het vermogen op 1.100 pk steken, nu is dat bijna verdubbeld naar 2.000 pk onder andere door nieuwe turbo's.

Waarom? Zij wilden de 2.000 pk sterke Toyota Land Cruiser van zijn troon storen. Deze kreeg de titel van snelste SUV vorig jaar toen hij een topsnelheid van 370,18 km/h bereikte. Afgelopen zaterdag lukte het de mannen van Severn Valley Motorsport om de Qashqai naar een top van 237,8 mph te jagen. Omgerekend kom je dan uit op 382,7 km/h. Drie rondes had de Nissan nodig, want eerder bleef de top op 207 mph (333,13 km/h) en 222 mph (357,27 km/h) hangen. Via Facebook laten de tuners weten dat ze snel met een video van het record komen.

PRIVATE LEASE Nissan Qashqai

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.