Definitieve Infiniti Q50 Eau Rouge meer dan 500 pk

Definitieve Infiniti Q50 Eau Rouge meer dan 500 pk
Infiniti wilde bij de presentatie van de Q50 Eau Rouge Concept nog geen vermogen prijsgeven. Maar als de auto dan daadwerkelijk komt, dan wordt het ook meteen een waar kanon.

Infiniti-CEO Johan de Nysschen vertelt aan het Duitse persbureau Ampnet: "De Infiniti Q50 Eau Rouge Concept laat zien hoe een op de racerij geïnspireerde Q50 eruit zou kunnen zien. Als we zo'n auto daadwerkelijk in productie nemen, dan krijgt die auto een vermogen van meer dan 500 pk."

De super-Q50 zou daarmee de sterkste auto in z'n segment worden. De Audi RS4 Avant heeft 450 pk en de BMW M3 houdt het voor gezien bij 431 pk. Alleen de volgende AMG-versie van de Mercedes C-klasse zou in de buurt kunnen komen qua vermogen.

Overigens is het door de nauwe banden tussen Infiniti en Mercedes niet onmogelijk dat de C AMG en de eventuele Infiniti Q50 Eau Rouge dezelfde V8 biturbomotor onder de kap krijgen.

De Q50 Eau Rouge biedt overigens meer dan extra vermogen. De concept-car heeft lichtmetalen wielen met een diameter van 21 inch, een sportuitlaatsysteem, een dak en buitenspiegelkappen van koolstofvezel en een diffuser aan de achterzijde. Ook heeft de auto een geïntegreerde achterspoiler.

De Nysschen wilde nog niet zeggen wanneer de eventuele productiestart voor de snelle Q50 gepland is.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.