De snelste kerstboom is van Hennessey

Hoe hard???

Hennessey Venom 1000 kerstboom

Ieder zijn kersttraditie, dus heeft de Amerikaanse tuner Hennessey zijn jaarlijkse 'Christmas Tree Run'. Daarbij gaan de Amerikanen naar een lange rechte testbaan met een van hun creaties met daarbovenop een kerstboom. Hoe sneller, hoe beter. Wat dat betreft is het een geweldig jaar, want Hennessey heeft met een onder handen genomen Ford Mustang GT500 dit jaar zijn eigen onofficiële record gebroken. En dat was al niet mis.

Om maar met de deur in huis te vallen: 309 kilometer per uur. Zo hard ging de Hennessey Venom 1000, een door de tuner aangepakte Ford Mustang GT500 met - je raadt het - 1.000 pk. Daarmee is de kerstboom-met-lichtjes op het dak zonder meer de snelste van 2022. Elk jaar binden de Texianen een kerstboom vast op een van hun meeste potente creaties en dit jaar was dat dus de subtiel aangepakte Venom 1000. Subtiel, want Hennessey bewees onlangs dat het nog een tandje gekker kan met de Venom 1200.

De Venom 1000 is een iets minder heftig getunede variant, maar dat mocht de pret niet drukken. De 309 km/h die de auto met een verlichte kerstboom op het dak haalde is namelijk goed voor een onofficieel nieuw record. Niet eerder haalde Hennessey zo'n hoge snelheid tijdens het uitvoeren van zijn traditie. De vorige records waren 295 km/h (2021), 291 km/h (2019) en 280 km/h (2017). Die werden gevestigd door respectievelijk een Audi RS6, Jeep Trackhawk en Dodge Challenger Hellcat Widebody. Allemaal met Hennessey-tuning, natuurlijk. Waarmee zullen ze volgend jaar aankomen?

Video

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.