Hennessey Velociraptor 1000: de sterkste nóg sterker

F-150 Raptor V8 met meer

Hennessey Velociraptor 1000

Hennessey is eerder al losgegaan op de Ford F-150 Raptor, maar dat was nog voordat Ford ook een versie met V8 onthulde. Ook die al extra sterke Raptor is nu langs de Amerikaanse tuner gegaan en er met krankzinnig veel vermogen van teruggekeerd.

Ford presenteerde alweer bijna twee jaar geleden de langverwachte Raptor-versie van de huidige F-150. Tot teleurstelling van sommigen had die opnieuw een V6 en geen V8 als krachtbron. Het weerhield Hennessey er echter niet van om er een extra sterke Velociraptor van te maken. Leuk en aardig, de 600 pk die Hennessey uit de V6 wist te trekken, maar vervolgens kwam Ford tóch met de F-150 Raptor R met V8 die er met 700 pk vermogen nog weer overheen ging. Voor Hennessey is dat uiteraard de perfecte basis voor nóg meer.

Het resultaat is deze Velociraptor 1000, die zoals zijn naam al aangeeft maar liefst 1.000 pk uit de achtcilinder trekt. Dat is onder meer mogelijk door de al behoorlijk forse 2,65 liter grote supercharger te vervangen door een exemplaar van maar liefst 3,8 liter. Ook de brandstofinjectoren zijn verwisseld voor grotere exemplaren en de brandstofleidingen zijn aangepast. Overigens is de Velociraptor qua vermogen nog 'mild' als je bedenkt dat Hennessey in de Ford Mustang dezelfde 5.2 V8 zelfs al tot 1.200 pk heeft weten te krijgen.

Vanzelfsprekend gebeurt er niet alleen wat onder de motorkap, want Hennessey voorziet de Velociraptor behalve van speciale stickers ook van grotere 20-inch wielen, aangepaste 'agressiever gevormde' bumpers en een extra blok met ledverlichting in de voorbumper. In het nieuwe jaar begint Hennessey met het omtoveren van Fords F-150 Raptor R tot Velociraptor 1000.

PRIVATE LEASE Ford F-150

DirectLease
Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk Titanium (5D/6H)
€ 489
 
DirectLease
Ford Focus 1.0 EcoBoost 125pk Hybrid Titanium (5D/6H)
€ 509
 
Arval
Ford Kuga 2.5 PHEV Titanium (5D/CVT)
€ 643
 

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.