De nieuwe Opel Combo ken je ergens van

Opel Combo
Dit is de helemaal nieuwe Opel Combo. Dat is niet meer of minder dan een Fiat Doblò met een Opel-neus.

Opel komt vanaf half februari met een geheel nieuwe Combo. Hij is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Fiat. Vandaar dat enige gelijkenis met de Doblò hem niet vreemd is. Hij is er met twee wielbases in de lengte van 4,39 en 4,74 meter. Als personenautoversie is hij er als vijf- en zevenzitter met twee schuifdeuren. Bij de bestelauto zijn die schuifdeuren een optie. De korte uitvoering heeft met neergeklapte passagiersstoel een bagageruimte van 3.800 liter.

De beschikbare diesels zijn een 1,3-liter en een 1,6-liter CDTI ecoFLEX met 90 pk, een 1,6-liter met 105 pk en een 2.0 CDTI van 99 kW/135 pk. Verder zij er een 1,4-liter benzinemotor met 95 pk en de 1,4-liter aardgasversie met 120 pk.

De benzinemotor en de 1,3-liter diesel zijn gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak terwijl de CNG-motor en de sterkere CDTI's een handgeschakelde zesbak hebben. De 1,6-liter diesel is er bovendien met de Opels geautomatiseerde 'Tecshift'-transmissie met vijf versnellingen. Zo heet in Opel-taal dus de Dualogic-versnellingsbak. Behalve de aardgasversie, hebben alle Combo's een start/stop-transmissie.

Tot de standaarduitrusting behoort onder meer centrale deurvergrendeling, stuurbekrachtiging, een in hoogte en diepte verstelbaar stuur en elektrisch bedienbare ramen. De personenautoversie van de Combo is te koop als Selection, Edition en Cosmo.

Gerelateerde forum topics

Praat verder op het forum