De nieuwe Honda Accord Coupé, ook als hybride

Honda Accord Coupé Concept
De kans dat we 'm in Nederland kunnen gaan bestellen, is helaas klein. Toch willen we jullie de onthulling van de nieuwe Accord Coupé in Detroit niet onthouden.

Zoals we van de Japanners gewend zijn toont Honda de tweedeurs Accord hier officieel nog als concept. Je kunt er echter vanuit gaan dat de uiteindelijk versie bijzonder veel op dit model zal lijken. Heel veel anders dan de vorige Accord oogt-ie niet, maar Honda heeft wel twee opvallende luchtinlaten aan de voorbumper toegevoegd.

Motorisch wordt de auto standaard aangedreven voor een 181 pk-sterke 2,4-liter viercilinder, gekoppeld aan een CVT-automaat. Er is ook een 3,5-liter V6 beschikbaar, gekoppeld aan een automatische danwel handgeschakelde zesbak. Ook zit er weer een hybride in het vat, iets wat Honda na 2007 niet meer aanbood. Volgens de fabrikant kan met deze combinatie van elektromotor en een tweeliter viercilinder zo'n 15 tot 24 kilometer volledig elektrisch gereden worden, tot een snelheid van 100 kilometer per uur.

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.