Czinger neemt hypercar mee naar Genève

Voorspelbaar

Czinger teaser 21C
Czinger teaser 21CCzinger teaser 21CCzinger teaser 21CCzinger teaser 21CCzinger teaser 21CCzinger teaser 21CCzinger teaser 21CCzinger teaser 21CCzinger teaser 21CCzinger teaser 21CCzinger teaser 21CCzinger teaser 21CCzinger teaser 21C

Er gaat geen autobeurs voorbij zonder dat een recent uit de grond gestampt bedrijf er een 'revolutionaire hypercar' met buitenaardse prestaties aan het publiek toont. Czinger presenteert tijdens de Autosalon van Genève naar eigen zeggen een 'baanbrekend' snelheidsmonster.

Czinger is een vorig jaar opgericht bedrijf dat zich heeft gevestigd in Los Angeles. Het naar oprichter en CEO Kevin Czinger vernoemde merk meldt dat het tijdens de Autosalon van Genève de C12 aan het publiek voorstelt, een 'revolutionaire en baanbrekende' hypercar met 'iconisch design' en 'alles dominerende prestaties'. Aan superlatieven geen gebrek.

Czinger laat alvast een aantal afbeeldingen en een teaservideo van zijn C12 zien, een hypercar waarin de inzittenden achter elkaar zitten. De C12, die onder meer een uit koolstofvezel vervaardigde koets krijgt, is uitgerust met een door Czinger zelf ontwikkelde hybride aandrijflijn. De auto maakt, aldus Czinger, verder gebruik van 'geavanceerde componenten' en 'nieuwe technologieën'.

Video

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.