Czinger Hyper GT: ruim 1.200 pk en vleugeldeuren

Bruikbaarder alternatief

Czinger Hyper GT

Het Amerikaanse Czinger heeft in zijn thuisland het doek getrokken van de Hyper GT. Een strak gelijnde coupé met vleugeldeuren en de krankzinnige aandrijflijn van de 21C.

Czinger kennen we tot op heden vooral van de absurd snelle 21C. Dat is een hybride hypercar met een enorm vermogen op een relatief laag gewicht. Dat Czinger daarmee een bloedsnel monster in huis heeft, werd een jaar geleden wel duidelijk. Toen klokte de 21C een nieuw ronderecord op Laguna Seca. Echt praktisch is de 21C niet, want het is een tweezitter met twee stoelen achter elkaar. Een beetje zoals in een gevechtsvliegtuig. In februari 2021 dook AutoWeek echter patentschetsen op van een coupé die waarschijnlijk zou opdrogen als een model van Czinger. Dat is nu inderdaad het geval: tijdens Monterey Car Week presenteert Czinger die auto als Hyper GT.

De Czinger Hyper GT lijkt in vrijwel niets op de 21C, althans, wat betreft het uiterlijk. De flitsend gelijnde GT met twee vleugeldeuren heeft namelijk wel dezelfde aandrijflijn als de 21C. Bij het Britse Autocar lezen we dat die net zo krachtig is in de Hyper GT als in de 21C. Dat betekent dat er ruim 1.250 pk vermogen voorhanden is. Dat is te danken aan een 2,88-liter V8 die tot 11.000 tpm doortrekt en de achterwielen aandrijft, met daarbij twee elektromotoren die de voorwielen aandrijven. In de 1.240 kilo zware 21C is dat goed voor een 0-100 km/h-tijd van slechts 1,9 seconden en een topsnelheid van 452 km/h. De Hyper GT is logischerwijs wat zwaarder en dus iets langzamer, alleen geeft Czinger nog geen cijfers vrij.

Czinger Hyper GT

Czinger Hyper GT

De Czinger Hyper GT moet de fabrikant grotere verkoopaantallen opleveren. Czinger zou inzetten op een productie van 1.000 stuks op jaarbasis, tegen een prijs van tegen de €1 miljoen. Op een later moment maken de Amerikanen meer bekend over de Hyper GT.

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.