Czinger 21C is bloedsnel!

Supersprinter

Czinger 21C

Onlangs presenteerde het nagenoeg onbekende Czinger een eerste teaservideo van zijn op stapel staande 21C. Nu geeft de kleine fabrikant nieuwe beelden én nieuwe informatie vrij over zijn supersporter.

Czinger sprak in een eerder persbericht met veel superlatieven over z'n 21C, een hypercar die tijdens de Autosalon van Genève zijn publieksdebuut beleeft. Volgens het in het Amerikaanse Los Angeles gevestigde bedrijf is die spierbundel een "revolutionaire en baanbrekende hypercar met iconisch design en alles dominerende prestaties." Aan dat laatste lijkt geen woord gelogen.

Volgens de gegevens van de fabrikant krijgt de 21C namelijk een hybride aandrijflijn die maar liefst 1.250 pk levert. De basis en de koets van de auto worden uit koolstofvezel vervaardigd en de hierdoor ontstane lichtgewicht kan zichzelf dan in 1,9 seconden naar een snelheid van 100 km/h lanceren. De enige passagier die in de 21C mee kan, krijgt een plek achter de bestuurder. Meer informatie volgt tijdens de Autosalon van Genève die in de eerste week van maart zijn poorten opent.

 

Video

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.