Cupra toont nieuwe TCR-racer

20 februari zonder camouflage

Cupra Leon Competición TCR
Cupra Leon Competición TCRCupra Leon Competición TCRCupra Leon Competición TCRCupra Leon Competición TCRCupra Leon Competición TCRCupra Leon Competición TCR

Nu Seat de gloednieuwe Leon aan de wereld heeft laten zien, kan zustermerk Cupra uiteraard niet achterblijven. Cupra laat de auto, al dan niet ingepakt, voor het eerst zien en komt met iets meer informatie.

We hebben slecht nieuws voor iedereen die met smart op de nieuwe Leon Cupra wacht en bij wie het hart een sprongetje maakte bij het zien van deze kop, want Cupra gebruikt de hagelnieuwe Leon in eerste instantie alleen nog voor op het circuit. Op 20 februari wordt namelijk de vierde generatie van de Spaanse middenklasser als TCR-racer gepresenteerd. Cupra gebruikt ‘Leon Competición’ als modelnaam voor de extremist. Na een schimmige teaser volgen nu foto's van een gecamoufleerde Leon TCR die kennismaakt met het Portugese circuit van Portimao. 

Het recept voor de auto is duidelijk: de Leon wordt flink verbreed, Over specificaties houden de Spanjaarden de lippen nog even stijf op elkaar. Om het ontwikkelproces wat te versnellen, hebben de ontwikkelaars vakkundig gebruik gemaakt van 3D-printers. Cupra liet onder andere de centrale bedieningsmodule op het stuur, de ventilatieopening in de motorkap en de buitenspiegels ‘printen’.

Op 20 februari presenteert Cupra de nieuwe TCR-racer. De levering begint krap twee maanden later.

PRIVATE LEASE Seat Leon

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.