Cupra Leon met nieuw familiegezicht op pad

Facelift op komst

Spyshots Cupra Leon facelift
Spyshots Cupra Leon faceliftSpyshots Cupra Leon faceliftSpyshots Cupra Leon faceliftSpyshots Cupra Leon faceliftSpyshots Cupra Leon faceliftSpyshots Cupra Leon faceliftSpyshots Cupra Leon faceliftCupra Leon facelift

Nog voor 2025 brengt Cupra drie nieuwe modellen op de markt: de Terramar, Tavascan en Urbanrebel. Die drie auto's krijgen allemaal een meer van de modellen van Seat afwijkend Cupra-gezicht. De Cupra Leon – in feite de Cupra-versie van de Leon – mag er nog even tegenaan en krijgt een facelift om hem optisch beter in de pas te laten lopen met de drie nieuwkomers.

De Cupra Formentor is momenteel de enige auto van Cupra die geen directe afgeleide is van een auto die je ook bij een ander merk van de Volkswagen Group vindt. De Born is immers Cupra's versie van de Volkswagen ID3 en de Cupra Leon vind je met andere badges natuurlijk ook gewoon bij Seat. Tot en met 2025 brengt Cupra drie nieuwe modellen op de markt: de Terramar, Tavascan en Urbanrebel. Hoewel de Terramar zijn techniek deelt met de volgende generatie Audi Q3 en de Urbanrebel technische overeenkomsten zal vertonen met de op stapel staande elektrische compacte modellen van Volkswagen en Skoda, hebben ze in tegenstelling tot de Born en Leon een eigen Cupra-koetswerk, met scherpe lijnen en een 'dicht', grille-loos front. De Cupra Leon ondergaat net als de Born binnenkort een facelift, zodat hij in elk geval van voren bezien gelijkenissen vertoont met de nieuwe modellen van het merk.

Cupra Leon facelift

Cupra Leon in gefacelifte vorm.

Toen Cupra in juli een vluchtige blik wierp op de Terramar, Tavascan en Urbanrebel liet het de gefacelifte Cupra Leon al van grote afstand zien. De Cupra Leon wisselt zijn relatief conventionele, tussen de koplampen gehuisveste grille om voor een lager in de neus geplaatst exemplaar dat wordt doorkliefd door een horizontaal deel waar de kentekenplaat op komt. Het luchtrooster loopt optisch over in waarschijnlijk vooral dichte 'koelopeningen' aan weerszijden van de bumper. Aan de achterzijde lijken de wijzigingen zich tot een absoluut minimum te beperken.

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.