Compleet nieuwe Honda Pilot

Compleet nieuwe Honda Pilot
Compleet nieuwe Honda PilotCompleet nieuwe Honda PilotCompleet nieuwe Honda PilotCompleet nieuwe Honda PilotCompleet nieuwe Honda PilotCompleet nieuwe Honda PilotCompleet nieuwe Honda PilotCompleet nieuwe Honda PilotCompleet nieuwe Honda Pilot
Honda presenteert in Chicago de compleet nieuwe, derde generatie van de Pilot: een SUV naar oud recept.

In 2003 presenteerde Honda in de Verenigde Staten de eerste Pilot, een auto die het daar opneemt tegen auto's als de Ford Explorer en Toyota Highlander. Generatie twee verscheen in 2009 en na een facelift is het nu tijd voor een compleet nieuwe generatie. In Chicago beleeft de SUV z'n publieksdebuut.

De Pilot verliest z'n eenvoudige, hoekige uitstraling (foto 10) en krijgt een duidelijk modernere koets. Led-dagrijverlichting is uiteraard van de partij. Hetzelfde geldt voor led-koplampen, 20-inch lichtmetaal en - voor het eerst - een panoramadak. De Pilot moet ruimte bieden aan acht passagiers. Tegen meerprijs zijn luxueuze captain's seats te bestellen.

Vergeleken met z'n voorganger is de Pilot zo'n 150 kilo lichter, wat het totaalgewicht op zo'n 1.800 kilo brengt. Onder de kap ligt een splinternieuwe 3,5-liter V6 met cilinderuitschakeling. Deze zomer staat de Pilot bij de Amerikaanse dealers.

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.