Citroën DS Wild Rubis Concept komt tot bloei

Citroën DS Wild Rubis
Citroën DS Wild RubisCitroën DS Wild RubisCitroën DS Wild RubisCitroën DS Wild RubisCitroën DS Wild RubisCitroën DS Wild RubisCitroën DS Wild RubisCitroën DS Wild RubisCitroën DS Wild RubisCitroën DS Wild RubisCitroën DS Wild RubisCitroën DS Wild Rubis
Hij maakte z'n opwachting al op een gelekte foto en wat teasers, maar nu is het tijd voor het echte werk: de Citroën DS Wild Rubis Concept is officieel!

Citroën is er heel eerlijk over: deze Wild Rubis Concept gaat als basis dienen voor een SUV in de DS-lijn. De concept-car is 4,70 meter lang, 1,95 meter breed en 1,59 meter hoog. De wielbasis is 2,90 meter. Om een beetje de aandacht te trekken in Shanghai, staat de Citroën op 21-inch lichtmetaal.

Op de grille en de achterzijde prijken trotse DS-logo's. De koplampen hebben full-LED technologie. Citroën gebruikt veel chroom aan de buitenzijde, onder meer voor het paneel waarin de dubbele uitlaten zijn ondergebracht. De robijnrode kleur van de auto verkleurt afhankelijk van de hoeveelheid licht die op de auto valt.

Interessant genoeg meldt Citroën dat de DS Wild Rubis Concept een plug-in hybride is die bol staat van technische innovaties. Belangrijke techniek voor de toekomst, dus. Details over de aandrijflijn ontbreken vooralsnog, maar die hopen we op de Autoshow van Shanghai te weten te komen.

PRIVATE LEASE Citroën

DirectLease
Citroen ë-C4 50kWh 136 Feel (5D/CVT)
€ 509
 
Citroën
Citroen C3 Aircross PureTech 110 Feel (5D/6H)
€ 542
 
Citroën
Citroen C5 Aircross Hybrid 180 Feel (5D/8A)
€ 725
 
Citroën
Citroen C5 X PureTech 130 Feel (5D/8A)
€ 876
 

Lezersreacties (85) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.