Citroën C-Zero duur betaald

Citroën C-Zero duur betaald
Voorzichtig zet de elektrische auto zijn eerste schreden op de Nederlandse markt. Maar wie voorop wil lopen en gauw zo'n auto wil hebben, moet flink in de buidel tasten.
Citroën heeft de volledig elektrische C-Zero aan het programma toegevoegd. Hij staat voor 35.165 euro in de prijslijsten – en dat is ook nog een zonder BPM, die over een EV niet betaald hoeft te worden. De auto is rechtstreeks afgeleid van de Mitsubishi i-MiEV en is 3,48 meter lang en heeft een wielbasis van 2,55. De elektromotor levert een vermogen van 64 pk en drijft de achterwielen aan. Voor de prik zorgt een 330 volt lithium ion-accu. Binnen dertig minuten kan die tot tachtig procent worden opgeladen bij speciale oplaadpunten. Wie 'm aan de huishoudstekker hangt, moet zes uur geduld hebben. Citroën geeft een topsnelheid op van 130 km/u en de sprint van 0 naar 100 km/u moet in 15 seconden kunnen. De C-Zero heeft een actieradius van 130 km. Een andere elektrische auto die in december van dit jaar leverbaar wordt is de Nissan Leaf, die is er vanaf 32.839 euro.
Video

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.