Citroën C-XR Concept gepresenteerd

Citroën C-XR Concept
Citroën heeft z'n DS 6WR al gepresenteerd, maar het Franse merk heeft meer nieuws te melden in Peking. Deze nieuweling is namelijk de C-XR!

Citroën toonde eerder al de DS 6WR, een forse cross-over die z'n debuut momenteel beleeft op de beursvloer van Peking. Verder kregen we al eens een designschets van een andere cross-over op ons scherm, een auto waar lang niets duidelijk over werd. Met ingang van vandaag is daar verandering in gekomen.

Het nieuwe studiemodel is C-XR gedoopt en blikt vooruit op een nieuwe compacte cross-over die samen met jointventure-partner DongFeng wordt ontwikkeld. We zien een Chinese Fransman met de bekende brede Citroën-grijns op z'n snoet, led-dagrijverlichting en een grille die enigszins lijkt door te lopen in de koplampunits. Het voorproefje staat op 17-inch lichtmetaal, waar All Season-banden omheen zijn gevouwen. Een hint naar de avontuurlijke aspiraties van de C-XR. De Fransen geven hem overigens geen vierwielaandrijving maar Grip Control-techniek mee.

De nieuweling is 4,26 meter lang en heeft een wielbasis van 2,65 meter, 5 centimeter langer dan die van de C4 en C4 Cactus. Uiteraard krijgt-ie een glazen panoramadak mee, dat voor genoeg licht zorgt in het binnenste van de C-XR. Onder de kap ligt de THP 160 pk benzinemotor met start/stop-systeem. Wanneer hij op de markt moet komen, is nog niet bekend.

PRIVATE LEASE Citroën

DirectLease
Citroen ë-C4 50kWh 136 Feel (5D/CVT)
€ 509
 
Citroën
Citroen C3 Aircross PureTech 110 Feel (5D/6H)
€ 542
 
Citroën
Citroen C5 Aircross Hybrid 180 Feel (5D/8A)
€ 725
 
Citroën
Citroen C5 X PureTech 130 Feel (5D/8A)
€ 876
 

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.