Chrysler laat nieuwe EV alvast zien

Lijkt gereed voor productie

Chrysler EV
Chrysler EVChrysler EVChrysler EVChrysler EVChrysler EVChrysler EVChrysler EVChrysler EV

Stellantis zet de defibrillator op Chrysler. Het merk was zelfs in Amerika niet heel veel meer waard, maar daarin komt nu verandering. Tijdens EV Day laat Stellantis een geheel nieuw model zien van Chrysler. Op het oog lijkt hij productieklaar, maar de grote EV heeft nog geen naam.

Groot wordt hij namelijk zeker. De nieuwe Chrysler komt op het STLA Large-platform van Stellantis te staan. Binnen de vier EV-platformen die het concern op de planning heeft staan is dat het grootste platform voor personenauto's. STLA Large faciliteert een lengte van 4,7 tot 5,4 meter, wat betekent dat de nieuwe Chrysler daar met zijn lengte ergens tussenin zit. Wat betreft accucapaciteit zit de Chrysler naar verwachting tussen de 101 en 118 kWh. De auto doet in vorm en opzet enigszins denken aan de Mustang Mach-E: een crossover met een schuin aflopende daklijn achter. Aan de voorkant zijn twee smalle ledkijkers te zien, met daaronder een aparte ledbalk die doorloopt richting het Chrysler-logo in de 'grille'.

Het binnenste van de Amerikaan is nagenoeg overal gelardeerd met schermen. Voor de bestuurder zit een groot breedbeeldscherm met links daarvan een apart klein schermpje voor de climatecontrol, een groot touchscreen domineert de middenconsole en ook de passagier heeft de beschikking over een eigen scherm. Daarnaast kunnen de buitenste twee achterpassagiers ook naar hun eigen breedbeeldscherm turen. Verder valt de sfeerverlichting in de deurpanelen en de achterzijde van de voorstoelen op en heeft de Chrysler een groot glazen panoramadak.

Chrysler EV

Stellantis liet de auto zien tijdens de presentatie, maar gaf er verder geen ruchtbaarheid aan. De nieuwe Chrysler heeft nog geen naam en het is ook nog niet bekend wanneer hij mogelijk op de markt komt. Stellantis noemt een termijn van '3 tot 5 jaar' in de video. Aangezien 2024 voor meerdere merken binnen de groep - bijvoorbeeld Alfa Romeo - een belangrijk jaar lijkt te gaan worden, is het niet ondenkbaar dat de op het oog nagenoeg productieklare Chrysler ook in dat jaar op de markt verschijnt.

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.