Ram presenteert elektrische 1500

Later dan Ford, mogelijk eerder dan Chevrolet

Elektrische Ram 1500 teaser

Als onderdeel van Stellantis heeft ook Ram bekend gemaakt wat het de komende jaren op EV-vlak allemaal gaat uitspoken. Het merk meldde eerder al dat het met een elektrische 1500 zou komen en vandaag laat van die auto een eerste designschets zien.

De Ford F-150 Lightning is een elektrische variant van de best verkochte pick-up ter wereld, maar ook concurrent Ram 1500 krijgt een elektrische versie. Ram belooft zelfs een uitgebreid portfolio dat uit modellen met 'eTechnology' bestaat. In 2025 moet van elke Ram in ieder geval een geëlektrificeerde versie beschikbaar zijn. Vanaf 2030 heeft het merk in alle segmenten waarin het opereert een volledig elektrisch model, zeggen ze zelf. Volgens de Amerikanen doen de op stapel staande EV's wat prestaties en gebruiksgemak niet onder voor de huidige modellen van het merk en ook zou de klant er in de Verenigde Staten inmiddels klaar voor zijn.

Ram laat alvast een schets zien van de elektrische 1500, een auto die op het STLA Frame-platform komt te staan. Dat is een van de vier nieuwe, voor EV's bestemde platformen die Stellantis vandaag uit de doeken deed. Of de Ram 1500 eerder komt dan de elektrische versie van de derde grote speler in pick-upland - de Chevrolet Silverado - valt nog te bezien.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.