Chiptekort legt productie VDL Nedcar weer stil

Twee weken geen auto's

VDL Nedcar corona

Door het chiptekort ligt de productie van auto's bij VDL Nedcar in het Limburgse Born weer stil. Vorige week werden er al geen auto's gemaakt en voor de komende tijd is het nog onzeker wanneer de productie weer begint.

Een woordvoerder van VDL Nedcar bevestigde de productiestop na berichtgeving door regionale krant De Limburger. De productielijnen liggen ook komende week nog stil. Pas in de loop van de week gaat de autofabriek bepalen of er volgende week weer geproduceerd kan worden. Momenteel bouwt de fabriek in opdracht van BMW nog de X1 en de Mini Countryman. Dat contract loopt volgend jaar af. Overigens kan VDL Nedcar niet heel veel doen aan de huidige situatie, want BMW is verantwoordelijk voor de toelevering van de onderdelen.

Het is niet de eerste keer dat VDL Nedcar de productielijn noodgedwongen stillegt. Afgelopen september moest de productie ook al tijdelijk worden gestaakt door het chiptekort en een maand daarvoor verlengde de fabriek de drieweekse zomersluiting met één week. Veel autofabrikanten verwachten dat het chiptekort de eerste helft van dit jaar nog gevolgen heeft voor de productie, maar dat het tekort gedurende de tweede helft van dit jaar afzwakt.

De productiestop betekent overigens niet dat al het werk op het terrein van VDL Nedcar stil ligt. Aan het begin van deze maand begon de autofabriek namelijk met de omstreden kap van het Sterrebos. Die boskap is noodzakelijk voor de verdere uitbreiding van de fabriek. Daarmee hoopt VDL Nedcar een nieuwe opdrachtgever binnen te halen, want de deal met BMW loopt volgend jaar af. De autofabriek lijkt momenteel in vergevorderde gesprekken te zijn met het Amerikaanse Rivian.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.