Chinese fabrikant doet verbrandingsmotor in de ban

Louter EV vanaf 2020

BAIC Arcfox 7
BAIC Motor, de op vier na grootste fabrikant in China, stopt vanaf 2020 met de verkoop van auto's met een brandstofmotor.

Volgens BAIC-voorzitter Xu Heyi stopt het bedrijf over een kleine drie jaar met de verkoop van in eigen beheer ontwikkelde auto's met een verbrandingsmotor. De verkoopstop zal in de hoofdstand Beijing van start gaan.

In 2025 doet het merk de brandstofmotor ook in de rest van China in de ban, zo meldt Reuters op basis van lokale bronnen. BAIC Motor anticipeert met de maatregel op de naderende quota van de Chinese regering voor volledig en deels elektrische auto's, die in 2019 in werking treden.

BAIC Motor is onderdeel van de Beijing Automotive Industry Holding Company, een bedrijf dat naast personenauto's ook bedrijfswagens en militaire voertuigen produceert. Het bedrijf is in Europa vooral bekend van de overeenkomst met General Motors om de technologie en het intellectueel eigendom van Saab te mogen gebruiken. Daimler, het Duitse moederbedrijf van Mercedes-Benz, is aandeelhouder in BAIC Motor. Samen presenteerden de bedrijven al eerder een plan om de EV-productie vanaf 2020 op volle toeren te laten draaien.

Lezersreacties (55) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.