Chinese Dojo is Aston Martin Cygnet kopie

Chinese Aston Martin Cygnet
Het is weer eens zover; in China is een Europese auto door het kopieerapparaat getrokken. Dit keer valt de twijfelachtige eer ten deel aan de Aston Martin Cygnet.

Misschien hoopten de mannen en vrouwen van het Chinese automerk Dojo dat we de Cygnet alweer vergeten waren. Nou, helaas. De meesten zullen in één oogwenk het kleine buitenbeentje van het Britse merk op bovenstaande foto herkennen. Het blijft overigens wel bij de neus, de rest van de auto, die Dojo Pioneer heet, lijkt wat meer een eigen creatie te zijn.

Achter de Aston Martin-grille gaat geen verbrandingsmotor schuil. De Dojo is namelijk een elektrische auto, die het moet stellen met 13,4 pk. 0-30 km/h geschiedt in 9,6 seconden. Een 0-100 tijd wordt in de informatie achterwege gelaten, maar we vragen ons sterk af of die er überhaupt is.

Waar in het verleden voornamelijk Duitse auto's in China door het kopieerapparaat gingen, is het vergrootglas nu ook op Engelse auto's gelegd. Onlangs spotte autodesigner Ian Callum nog een Chinese creatie die wel heel veel weghad van 'zijn' Evoque.

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.