Chevrolet presenteert nieuwe Silverado HD

In februari op de Noord-Amerikaanse markt

Chevrolet Silverado HD
Chevrolet Silverado HDChevrolet Silverado HDChevrolet Silverado HDChevrolet Silverado HDChevrolet Silverado HDChevrolet Silverado HDChevrolet Silverado HDChevrolet Silverado HD

Chevrolet breidt zijn Silverado-gamma uit met een nieuwe reeks HD-versies. Deze Heavy Duty-modellen zijn voor het ruigere werk bedoeld.

In februari volgend jaar kan de Noord-Amerikaanse klant bij de Chevy-dealers een nog uitgebreidere reeks Silverado's vinden. Het vorige model wordt nog even verkocht en van de huidige generatie heeft het merk de alom bekende 1500 én de 4500 HD- en 5500 HD-modellen op de menukaart staan. Het gat dat tussen de 1500 en die twee laatstgenoemde zit, wordt opgevuld met deze 2500 HD- en 3500 HD-varianten.

De 2500 HD en 3500 HD's zijn grotere en speciaal voor het zwaardere werk bestemde versies van de nieuwe Silverado-familie. Het tweetal, dat vooral op motorisch vlak van elkaar zal afwijken, is vanbuiten praktisch helemaal anders dan de al bekende Silverado's. Volgens Chevrolet delen de 1500 en de 2500/3500's alleen het dak met elkaar. Chevrolet houdt nagenoeg alle details nog even onder de pet. Wel weten we dat er een "een volledig nieuwe benzinemotor" én een 1.233 Nm krachtige V8-diesel op de bestellijsten staan. Die laatste is gekoppeld aan een tientrapsautomaat.

 

 

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.