Chevrolet Corvette Z06 laat van zich horen

De 650 pk waarschijnlijk voorbij

Chevrolet Corvette Z06 teaser

De huidige Chevrolet Corvette Stingray is de eerste in de Corvette-geschiedenis die zijn motor achter de voorstoelen heeft liggen. Sommige dingen veranderen echter nooit en dus komt er ook weer een intense Z06-variant. Die nieuwe Stingray Z06 geeft nu een eerste levensteken.

Chevrolet levert de Corvette Stingray met een 6,2-liter V8 die het tot 497 pk schopt. Met een optioneel uitlaatsysteem valt er 502 pk uit die achtcilinder te persen, maar voor een intensere vermogenstoename ben je aangewezen op de tuners van autoland. Maar niet lang meer. Chevrolet kondigt namelijk de komst aan van de Corvette Stingray Z06, die tot de komst van een ZR1-variant, het topmodel is van het Corvette-gamma.

De Z06 krijgt mogelijk dezelfde 6.2 V8 als het huidige model achter de voorstoelen heeft, maar dan voorzien van een supercharger. De Z06-versie van de vorige generatie Corvette schopte het dankzij die receptuur tot zo'n 650 pk. Er gaan echter geruchten dat Chevrolet voor de nieuwe Z06 een ander pad bewandelt dan gebruikelijk.

De nieuwe Chevrolet Corvette Z06 wordt in het najaar onthuld, mogelijk tijdens de Los Angeles Auto Show die in november zijn poorten opent.

Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.