Chevrolet Bolt: volledig elektrisch voor het volk

Chevrolet Bolt
Chevrolet BoltChevrolet BoltChevrolet BoltChevrolet BoltChevrolet BoltChevrolet Bolt
Chevrolet toont op de NAIAS in Detroit dat het niet alleen op hybride-gebied wil meedoen; de Bolt debuteert namelijk als volledig elektrische auto.

Chevrolet zet de Bolt EV Concept neer als betaalbare, volledig elektrische auto. Het vermelde prijskaartje van ongeveer 30.000 dollar lijkt op zich best scherp, maar de Amerikanen kunnen momenteel al voor 29.510 dollar in een Nissan Leaf stappen.

Ten opzichte van die auto heeft de Bolt echter een fors voordeel: de actieradius. Terwijl de Leaf op papier na 200 kilometer met een lege accu staat, heeft de Chevrolet een reikwijdte van 320 kilometer. Daarmee neemt het merk een belangrijk nadeel van de meeste volledig elektrische auto's - de beperkte actieradius - deels weg.

De Bolt biedt ondersteuning voor snelladen, een andere belangrijke voorwaarde om te kunnen slagen in het EV-landschap. De Ford Focus Electric heeft géén aansluiting voor de snellader en daarop heeft de Bolt dus alvast een streepje voor.

De bestuurder kan daarbij uit diverse rijstanden kiezen. Deze beïnvloeden de stroompedaalrespons, de rijhoogte en de demping.

Chevrolet heeft gekozen voor korte overhangen aan de voor- en achterzijde, om de binnenruimte te maximaliseren. De concept-car is gebouwd met veel dure lichtgewicht materialen, zoals aluminium, magnesium en koolstofvezel. Het is natuurlijk de vraag wat we daarvan bij de productieauto gaan terugzien.

Daarnaast kan de bestuurder de Bolt na het uitstappen het commando geven zichzelf te parkeren en kan de smartphone van de eigenaar als sleutel dienen voor de Chevrolet.

De Chevrolet Bolt beleeft momenteel z'n showdebuut op de NAIAS in Detroit. Het is nog niet precies bekend wanneer de auto op de markt komt.

Lezersreacties (52) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.