CEO Audi: 'Tesla ligt jaren voor'

Voorsprong op meerdere vlakken

Audi E-Tron vs. Tesla Model S

Een opvallende uitspraak van Audi-CEO Markus Duesmann. De Duitser laat merken dat Audi met een zekere bewondering kijkt naar hoever Tesla is op bepaalde gebieden.

Audi werkt zelf al jaren aan technologie voor autonome auto's én zet grote stappen op het gebied van elektrisch rijden. Vooral dat laatste begint behoorlijk zijn vruchten af te werpen, maar Audi ziet uiteraard nog genoeg ruimte voor verbetering, bijvoorbeeld op het gebied van compactere accu's en een beter rijbereik. Wat dat betreft kijkt het merk naar Tesla, dat daarin al wat verder is. "Momenteel heeft Tesla grotere accu's, omdat hun auto's om de accu's heen zijn gebouwd. Tesla ligt daarbij twee jaar voor op het gebied van software-architectuur en ook wat autonoom rijden betreft", aldus Duesmann tegenover Handelsblatt.

Het is niet de eerste keer dat er vanuit de Volkswagen Group wordt uitgesproken dat Tesla een voorsprong heeft. Eerder liet de CEO van de groep, Herbert Diess, zich er ook al over uit. "Wat me vooral hoofdpijn bezorgt, zijn de rijhulpsystemen. 500.000 Tesla's fungeren als een neuraal netwerk, dat continu data verzamelt en elke 14 dagen de bestuurders dankzij een update een nieuwe rijervaring biedt. Dat kan geen enkele fabrikant op dit moment", zo verklaarde de topman enkele maanden geleden in een intern document dat werd ingezien door Automobilwoche.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (107) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.