Caterham aangeklaagd

Caterham Superlight R500
Problem voor het Engelse Caterham: een Superlight-bezitter heeft de Engelse sportwagenfabrikant aangeklaagd.

Op 26 april 2009 vond er een ernstig ongeluk plaats op de Nordschleife. Dat gebeurt wel vaker want het ruim 22 kilometer lange Duitse circuit waarop iedereen voor 24 euro een snelle ronde neer kan zetten, is berucht om zijn ongelukken. Maar dat een autofabrikant daarbij wordt aangeklaagd, dat gebeurde niet eerder. Op de bewuste voorjaarsdag spinde een donkergroene, Brits gekentekende Caterham Superlight R500 met 265 pk en een gewicht van 506 kilo, bouwjaar 2008, op de baan en crashte tegen de vangrails. De twee inzittenden, eigenaar David Wadey en zijn bijrijder, Shaun Cumbers, raken gewond. Bij Cumbers werd kort na het ongeluk zelfs een zware hersenbloeding geconstateerd.
Twee en een half jaar later is Cumbers er van overtuigd dat het ongeluk plaatsvond door een constructiefout van Caterham zelf. Hij beweert dat een olieslang die van de oliekoeler naar het motorblok liep te laag was gemonteerd en langdurig over de grond heeft geschraapt. Dit zou hebben geresulteerd in een lekkage van olie tegen de onderzijde van de Superlight R500 en het asfalt van de Nordschleife en uiteindelijk in de crash. Cumbers heeft Caterham inmiddels aangeklaagd voor onder meer het construeren en verkopen van een onveilig voertuig en voor nalatigheid voor wat betreft een terugroepactie om de fout te verbeteren. Hij eist een schadevergoeding van 300.000 pond. Cumbers zegt overigens over een brief te beschikken waarin Caterham de fout toegeeft. Caterham zelf wil daar om justitiële redenen niets over zeggen, maar zegt wel op de hoogte te zijn van het ongeluk.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.