Carlssons gouden Mercedes CS50 Versailles

Carlsson CS50 Versailles
Tuners die niet te beroerd zijn een toplimo als de Mercedes-Benz S-klasse aan te pakken, zijn er genoeg. Het exemplaar dat Carlsson hier laat zien, is door het gebruik van bladgoud wel héél bijzonder.

Carlsson neemt met deze CS50 Versailles gedoopte creatie duidelijk afstand van de concullega's bij bijvoorbeeld Brabus. Terwijl de meeste andere tuners kiezen voor een sportieve benadering bij het aankleden van de S, leek Carlsson een maximale mate van protserigheid te willen bewerkstelligen.

Om te beginnen is er natuurlijk het goud; de flanken, bumpers en grille kregen een peperduur laagje, wat 200 manuren werk met zich meebracht voor de tuner. De gepolijste wielen contrasteren er mooi bij en vallen daarnaast op door hun bijzondere, klassieke vormgeving. Het spoilerwerk valt hierbij enigszins in het niet, maar is wel degelijk aanwezig: een voorspoiler, sideskirts, een speciale achterbumper en wat extra luchthappers zijn present.

Het bladgoud is niet voorbehouden aan de buitenkant, ook in het interieur is er rijkelijk met het goedje gestrooid. Alleen hier al is voor 12.000 euro goud verwerkt. Wie denkt dat dit soort creaties er alleen maar zijn om aandacht te trekken, heeft het mis: naar verluidt zijn er al 10 CS50's verkocht en worden er in totaal 25 gebouwd.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum