Cadillac ELR omgebouwd naar cabriolet

Cadillac ELR Newport Convertible Engineering
Een Cadillac ELR in het wild tegenkomen is al iets bijzonders, laat staan een cabrioletversie van deze luxe hybridecoupé. Bij het Amerikaanse Newport Convertible Engineering bouwen ze er met alle liefde eentje voor je om.

Cadillac gebruikte de Opel Ampera/Chevrolet Volt als basis voor de ELR, maakte er een coupé van en vroeg er vervolgens belachelijk veel geld voor. Niet zo verwonderlijk dat het bepaald niet storm loopt in de Cadillac-showroom voor de ELR. Dat heeft Newport Convertible Engineering er echter niet van weerhouden de hybridecoupé om te toveren in een convertible.

Hoe Newport de ELR precies heeft omgebouwd van een coupé naar een cabriolet en wat voor dakconstructie wordt toegepast, is niet duidelijk maar het lijkt om een stoffen kap te gaan. Wat de operatie moet kosten, weten we niet. De prijzen zijn 'op aanvraag'.

Zie je zo'n makeover wel zitten, dien je je ELR af te leveren bij Newport in Californië of bij een van de filialen in Dubai of Barcelona. Het bedrijf verbouwt wel vaker bijzondere modellen, zo zette het al eerder de zaag in onder andere een Nissan GT-R en een Range Rover. Je kunt bij de Amerikanen ook terecht voor een Mercedes G-klasse 6x6.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.