Cadillac CT6 V-Sport wordt CT6-V

Vaarwel CTS-V en ATS-V

Cadillac CT6 V-Sport
Cadillac maakt van de CT6 V-Sport voortaan een volwaardig V-model. Dat gaat helaas ten koste van twee andere krachtpatsers.

Langzaam maar zeker is ook bij het relatief conservatieve Cadillac een ommezwaai naar cross-overs waarneembaar. Met de XT4 heeft het merk een vrij toegankelijke hoogpotige op de menukaart staan en het legt een steeds kleinere focus op sedans. Zo worden de CTS en de XTS op termijn vervangen door één model, de CT5, en wordt de ATS vervangen door een nog iets kleiner model: de CT4. De geplande ondergang van de CTS en ATS heeft op korte termijn al gevolgen.

Cadillac zet namelijk spoedig een streep door de ATS-V en de CTS-V, de knalharde performance-versies van de twee sedans. De V-familie wordt echter aangevuld, maar wel met een al bekend model. Cadillac voegt de vorig jaar gepresenteerde CT6 V-Sport, in feite een net-niet-V, officieel toe aan de V-familie. Volgend jaar wordt de CT6 V-Sport officieel omgedoopt in CT6-V. Ter herinnering: die topsedan heeft een 557 pk sterke en van twee turbo's voorziene 4,2-liter V8 onder de kap.

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.