Buick Regal druppelt het net op

Insignia, maar dan als sedan

Buick Regal gelekt
General Motors weet als geen ander hoe het modellen moet rebadgen. Nu is de nieuwe Buick Regal op internet verschenen.

Eind vorig jaar trok Opel het doek van de compleet nieuwe Insignia, een model dat uiteraard diverse derivaten zou krijgen, en niet alleen van Opel zelf. Zo werden in een later stadium de Vauxhall Insignia en Holden Insignia gepresenteerd, die laatste als opvolger van de Commodore. Vandaag hebben we ook de nieuwe Buick Regal in beeld.

Een Chinese website wist afbeeldingen in handen te krijgen van de nieuwe Regal, een model dat sinds de lancering van de vijfde generatie in 2010 een Opel Insignia met andere badges is. Belangrijk verschil met 'onze' insignia is dat het hier om een sedan gaat, met een kleine achterklep dus. In Europa verschijnt de Insignia vooralsnog alleen als vijfdeurs liftback en stationwagen op de markt.

Op de bestellijst komt een 1,5-liter grote driecilinder turbomotor te staan, een blok dat zo'n 165 pk levert. Ook staan een 2.0 T en een hybride op de planning. Die laatste heeft een aan een elektromotor gekoppelde 125 pk sterke 1.8 turbomotor als kloppend hart.

De Regal verschijnt op termijn ook op de Amerikaanse markt. Voor het eerst lijkt Buick ook de stationversie van de Insignia, de SportsTourer, naar de Regal-lijn te willen brengen. In de wandelgangen wordt hiervoor de modelnaam Regal TourX gefluisterd.

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.