Buick haalt ook laatste sedan uit Amerikaanse bestellijsten

In navolging van Ford

Buick Regal Avenir
Buick Regal AvenirBuick Regal AvenirBuick Regal AvenirBuick Regal AvenirFord Fusion Facelift MondeoFord Fusion Facelift MondeoFord Fusion Facelift MondeoFord Fusion Facelift Mondeo

Buick is met de productie van de Regal gestopt. Boeiend, zul je wellicht denken. Maar die Buick Regal heeft verrassend veel overeenkomsten met een auto die bij ons rondrijdt. Bovendien betekent het verdwijnen van de Regal dat Buick zijn laatst overgebleven sedan uitzwaait.

De Buick Regal is weinig meer of minder dan ‘onze’ Opel Insignia. De Opel Insignia die nu onder PSA’s vleugels valt? Jazeker, maar ook de Insignia die net voor de grote PSA-overname nog door GM is ontwikkeld. In Noord-Amerika wordt de Buick Regal als sedan (hoewel, eigenlijk een vijfdeurs hatchback) en TourX-station aangeboden. Volgens GM Authority’s is Buick nu echter met de Amerikaanse productie gestopt. Geen heel grote verrassing overigens, want Buick liet al weten dat de  dagen van het model waren geteld. Met het wegvallen van de Regal is er geen sedan meer overgebleven in de Buick-stal. Eerder moesten de Encore en LaCrosse het veld al ruimen. Wat rest, is een indrukwekkende rij SUV's.

Buick is niet het enige merk dat ervoor kiest om sedans uit het leveringsgamma te halen. Ford heeft volgens Ford Authority namelijk min of meer gelijktijdig een einde gemaakt aan de productie van de Ford Fusion, die bij ons bekendstaat als Mondeo. Dat zouden de Amerikanen op 31 juli hebben gedaan. De enige 'lage' auto in de stal van Ford Noord-Amerika is nu de Mustang. Voor de rest telt het gamma enkel cross-overs en SUV’s, zoals de Ecosport, Escape en nieuwe Bronco-lijn. Een Mustang koop je in de VS overigens al voor $ 26.670. In Nederland beginnen de prijzen bij € 62.375.

Lezersreacties (45) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.