Buick Envista is nu al productieversie Electra-X

Niet elektrisch

Buick Envista

Krap een week nadat Buick met de Electra-X een splinternieuw studiemodel presenteerde kan AutoWeek je de productieversie van die concept-car laten zien. Dit is de Buick Envista!

Je zou verwachten dat studiemodellen ten dele dienen om de reactie van het publiek op potentieel nieuw design of een nieuw model af te tasten. Natuurlijk is dat lang niet altijd het geval, zo bewijst Buick. Het merk liet een week geleden de Electra-X zien, een studiemodel waarvan destijds al lang een productieversie klaarstond. AutoWeek kan je de productierijpe variant van de Electra-X nu al laten zien.

Buick Electra-X

Buick Electra-X Concept

In de database van het Chinese Ministerie van Transport en Informatietechnologie hebben we de afbeeldingen van de Buick Envista opgevist. De Envista is overduidelijk de productievertaling van de Electra-X. De Envista heeft platte led-dagrijverlichting aan de voorzijde, een aflopende daklijn en een oplopende schouderlijn. Opvallend is dat de achterkant van Envista in bijna niets lijkt op die van zijn conceptuele voorganger. We zien hier namelijk geen extravagante achterlichten met opvallende uitlopers richting de zij- en onderkant van de auto, maar relatief bescheiden platte exemplaren die in tegenstelling tot die van de Electra-X ook niet aan elkaar zijn geknoopt. De Envista is overigens de eerste Buick die het onlangs getoonde nieuwe logo van het merk draagt.

Er is nog een belangrijk aspect waar de Envista de Electra-X niet volgt. Buicks jongste heeft namelijk geen elektrische aandrijflijn zoals de Electra-X, maar een conventionele 180 pk sterke 1.5 benzinemotor. Daarmee moet de Envista een topsnelheid van 205 km/h kunnen halen. Wat formaat betreft kun je de Envista het beste vergelijken met onder meer de vorige generatie Mercedes-Benz GLC Coupé. De Envista is 4,64 meter lang en heeft 2,7 meter tussen de voor- en achteras. De Envista komt alleen in China op de markt, aangezien hij is ontwikkeld door het samenwerkingsverband SAIC-GM.

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.