Bugatti Veyron Ettore Bugatti maakt serie compleet

Bugatti Veyron Ettore Bugatti
Bugatti Veyron Ettore BugattiBugatti Veyron Ettore BugattiBugatti Veyron Ettore BugattiBugatti Veyron Ettore BugattiBugatti Veyron Ettore BugattiBugatti Veyron Ettore BugattiBugatti Veyron Ettore BugattiBugatti Veyron Ettore BugattiBugatti Veyron Ettore BugattiBugatti Veyron Ettore BugattiBugatti Veyron Ettore Bugatti
Zo nu en dan brengen fabrikanten actiemodellen op de markt om een auto opnieuw onder de aandacht te brengen. Bugatti past dat trucje al jarenlang toe op de Veyron. Vandaag zien we de laatste van de Legende-serie: de Bugatti Veyron Ettore Bugatti.

Met de Les Légendes de Bugatti-serie heeft Bugatti een zestal actiemodellen bedacht die elk een hommage zijn aan belangrijke figuren in de geschiedenis van het van origine Franse merk. De laatste Légendes-Bugatti knipoogt naar oprichter van het merk: Ettore Bugatti. Daarmee krijgt de legendarische hypercar een wat vreemde naam die in het straatje Ferrari LaFerrari valt.

Net als z'n soortgenoten is de Ettore Bugatti-Veyron gebaseerd op de Grand Sport Vitesse. Het peperdure actiemodel mag mee vanaf 2,35 miljoen euro, en wie daar iets unieks voor denkt te rijden, die heeft het mis. Net als van de andere vijf Légendes worden drie Ettore Bugatti's gemaakt.

Onder de kap komen we het 1.200 pk sterke 8-liter grote technische hoogstandje in W16-configuratie tegen waarmee de Veyron legendarisch werd.

We zien naakt koolstofvezel en handgeborsteld aluminium. Daarmee knipoogt de Veyron naar de Type 41 Royale uit 1932. Ook vanbinnen gaat het er weelderig aan toe, en Bugatti zegt dat het voor het eerst twee soorten leer in het interieur van de Veyron heeft verwerkt. Later deze maand wordt de Veyron-met-de-lange-naam samen met z'n Légendes-broertjes op het Concours d'Elegance in Pebble Beach getoond.

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.