Brandstofprijzen stijgen tot nieuwe recordhoogte

Voor het eerst meer dan 2,25 euro

Benzineprijzen record tankstation (Foto: ANP)

De stijging van de brandstofprijzen lijkt momenteel geen plafond te hebben. Vandaag zijn de prijzen volgens consumentencollectief UnitedConsumers opnieuw fors gestegen. Voor het eerst doorbreekt de benzineprijs de €2,25 per liter.

Om precies te zijn is de gemiddelde adviesprijs voor een liter Euro 95 op dit moment €2,265, waarmee dit bedrag met 2,8 cent steeg ten opzichte van gisteren. Bij diesel is de prijsstijging met 1,8 cent minder fors. Voor een liter diesel betaal je nu een gemiddelde adviesprijs van €1,935. Deze adviesprijzen hoeven doorgaans alleen langs de snelweg te worden betaald, maar ook langs binnenwegen is het al nauwelijks meer mogelijk om benzine te vinden die minder dan €2 per liter kost.

De forse stijging van de brandstofprijzen leidt tot een verandering in ons tankgedrag. Tankpasexploitant MoveYou constateerde bijvoorbeeld dat er flink meer wordt getankt bij onbemande pompen dan voor de uitbraak van de oorlog in Oekraïne. Dat 'hamstergedrag' komt enerzijds om nog hogere prijzen voor te zijn, maar het is ook een grote verschuiving van voornamelijk de dure snelweglocaties. Ook steeds meer werkgevers willen niet langer dat hun personeel met de leaseauto aan de snelweg tankt.

Lezersreacties (129) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.