Bosch opent chipfabriek temidden van chiptekort

Grootste investering ooit

Bosch Dresden fabriek

Een klein lichtpuntje voor de vele autofabrikanten die worden geteisterd door chiptekorten: toeleverancier Bosch heeft in Dresden een gigantische chipfabriek geopend.

Met de nieuwe Duitse fabriek is een investering van maar liefst 1 miljard euro gemoeid, de grootste ooit voor het 130 jaar oude Bosch. In eerste instantie worden er chips gemaakt voor in het elektrische gereedschap van Bosch, maar vanaf september worden er ook microchips gemaakt voor de auto-industrie. Dat is drie maanden eerder dan aanvankelijk werd voorspeld.

Bosch benoemt daarbij een interessant weetje: chips voor de auto-industrie zijn volgens de fabrikant het hoogst haalbare op dit gebied. Dat komt volgens de Duitsers doordat ze in auto’s worden blootgesteld aan grote temperatuurwisselingen en een leven vol trillingen, wat bij andere toepassingen veel minder het geval is.

Hoewel Bosch voorlopig niet hoeft in te zitten over de vraag, weet het bedrijf ook dat het schrijnend tekort op de wereldmarkt niet door één fabriek kan worden opgelost. De Duitse onderdelenfabrikant gaf eerder dan ook al aan dat het chiptekort voorlopig blijft.

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.