"BMW X6 ActiveHybrid nog gewoon in productie"

BMW Active Hybrid X6
BMW haalt de X6 Active Hybrid van de Amerikaanse markt. Voor Europa blijft die auto echter nog gewoon beschikbaar.

BMW stopt in Amerika al na twee jaar met de X6 Active Hybrid. Voor de markt in de VS bleek de auto te duur, voor het kleine beetje extra prestaties en lagere verbruik die hij biedt ten opzichte van de andere uitvoeringen in de X6-reeks. Voor de Europese markt blijft de auto gewoon beschikbaar. Met een prijskaartje van 129.670 euro is 2.000 euro goedkoper dan een vergelijkbaar uitgeruste X6 50i en aanmerkelijk zuiniger. Dankzij de CO2-taks regeling heeft hij in Nederland dus bestaansrecht. "De X6 Active Hybrid is nog gewoon beschikbaar en wordt nog gewoon gebouwd," aldus de woordvoerder van BMW Nederland.

Over enige tijd verwachten we ook de hybride 5-serie. Dan heeft BMW, samen met de 7-serie en X6 de derde hybride in het programma. "Daarbij doet de X6 het uitstekend. Bij de presentatie zorgde het model voor nogal wat opgetrokken wenkbrauwen, maar dat is ten goede gekeerd". Van de 1.100 exemplaren die BMW de afgelopen twee jaar verkocht van de X5 en X6, was 35 procent een coupé.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (55) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum