"BMW X4 op komst"

BMW X6
BMW heeft een coupéversie van de nieuwe X3 in de maak. Die moet het kleine broertje worden van de X6, die boven verwachting verkoopt.
De BMW X6 verkoopt boven verwachting goed. Daarom is er bij BMW het idee dat er ook plek is voor een klein broertje van die auto. Dat leidt tot de X4: een variant van de nieuwe X3 met een ranke coupévorm en een extra gespierd uiterlijk. Dat weten onze collega's van het Engelse AutoExpress te melden. De nieuwkomer wordt een strikte vierpersoons auto. Om 'm exclusiever te maken ten opzichte van de X3, krijgt hij geen achterbank, maar twee zetels achterin. Net als de 5-serie GT krijgt de X4 de beschikking over een dubbele achterklep, zodat het zowel een hatchback als een sedan is. De X4 krijgt het zelfde motorenaanbod als zijn burgerbroertje. Wellicht wordt er wel gewerkt aan een speciale topversie, om 'm verder te onderscheiden van zijn burgerbroertje. De X4 ligt al langer bij BMW op de tekentafels, maar het project werd geschrapt door de financiële crisis. Nu is het weer uit de archieven gehaald. Naar verwachting wordt op één van de grote autoshows volgend jaar een concept car getoond. Als die aanslaat bij het publiek, kan in 2012 de serieproductie starten.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (91) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum