BMW en Apple ontwikkelen digitale ‘sleutel’

Ontgrendelen met iPhone

BMW iPhone digitale sleutel

Tijdens Apple’s Worldwide Developers Conference deed de technische gigant een boekje open over alle nieuwigheden die eraan zitten te komen. Naast nieuws over bijvoorbeeld besturingssystemen noemde Apple ook BMW in zijn presentatie.

Apple en BMW hebben al een flinke voorgeschiedenis. Zo was BMW de eerste autofabrikant die iPods in zijn auto’s integreerde en later was BMW naar eigen zeggen de eerste fabrikant waarbij het mogelijk was om Apple CarPlay draadloos te verbinden. Nu zetten de twee fabrikanten een volgende stap en wordt BMW de eerste fabrikant waarbij een digitale sleutel in Apples Wallet voor iPhones beschikbaar komt.

In deze Wallet kunnen nu al dingen als betaalpassen worden opgeslagen, waardoor klanten met hun iPhone kunnen betalen. Ditzelfde principe geldt straks voor de digitale autosleutel. Eigenaren kunnen dan met hun iPhone de BMW ontgrendelen en vergrendelen en starten. De functie gaat echter nog verder: eigenaren kunnen de sleutel ook met maximaal vijf ‘vrienden’ (of gezinsleden) delen. Mochten hier jonge bestuurders tussen zitten, dan is het zelfs mogelijk om de topsnelheid terug te schroeven en de radio bijvoorbeeld minder hard af te stellen. Mensen met een Apple Watch kunnen ook daarmee de digitale sleutel gebruiken.

De Digital Key komt in 45 landen beschikbaar voor vrijwel elke BMW. Zo zijn de 1- tot en met 6-serie samen met de 8-serie en de Z4 straks te bedienen per iPhone. Voor de X-lijn geldt dit van de X5 tot de X7. De functie komt beschikbaar op elke iPhone vanaf de XR, XS of nieuwer. De Apple Watch moet vanaf de vijfde generatie zijn.

PRIVATE LEASE BMW

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.