BMW 4-serie Coupé en Cabrio duizenden euro's minder duur

Minder voor minder

BMW 4-serie BMW Operating System 8

In een tijd waarin auto's steeds duurder worden (nou ja, behalve Tesla dan ...) verlaagt BMW de prijzen van de 4-serie Coupé en Cabrio juist met duizenden euro's. En dat terwijl de 4-serie vanbinnen juist is vernieuwd. Hoe zit dat?

Onlangs voerde BMW een update door op de complete 4-serie. Net als de gefacelifte 3-serie hebben de BMW 4-serie Coupé, Cabrio en Gran Coupé voortaan het BMW Operating System 8-infotainmentsysteem standaard aan boord. Dat gaat hand in hand met op het oog aan elkaar geknoopte schermen die de traditionele overkapte klokkenwinkel en het los ervan geplaatste infotainmentscherm vervangen.

De update maakt de BMW 4-serie Coupé en Cabrio met uitzondering van de M4's over de gehele linie duizenden euro's voordeliger. De prijzen gaat tot €3.192 omlaag, al moeten de 4-serie Cabrio M440i, 420d, 430d en M440d het met prijsverlagingen van achtereenvolgens €2.192, €1.911 en €1.910 doen. Bepaald niet verkeerd. De vanafprijs van de 4-serie Coupé ligt met €65.460 (42oi) nu ruim 5 procent lager dan voorheen. De vanafprijzen van de 4-serie Gran Coupé en de M4 Coupé en M4 Cabrio gaan over de gehele linie met €303 omhoog. Die prijsverhoging heeft waarschijnlijk te maken met het gegeven dat het Shadow Line-pakket, dat onder meer hoogglans zwarte raamlijsten en B-stijlen behelst, voortaan standaard is.

Waarom de 4-serie Coupé en 4-serie Cabrio voortaan voor lagere bedragen in de orderboeken staan? Welnu: het High Executive Pack dat onder meer lederen bekleding, een alarmsysteem, in de breedte verstelbare rugleuningen, stoelverwarming en BMW Live Cockpit omvat is voortaan niet meer standaard. Voor de 4-serie Coupé kost dat pakket €2.995, voor de 4-serie Cabrio €1.995.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (66) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum