Ook BMW 4-serie aan de gebogen displays

De 3 was 'm voor

BMW 4-serie BMW Operating System 8

Nagenoeg elk nieuw model dat BMW de afgelopen periode heeft gepresenteerd, heeft geen traditioneel overkapt instrumentarium meer. De BMW 4-serie nog wel, maar gaat nu ook aan de met elkaar versmolten gebogen schermen.

BMW kondigt voor diverse modellen een reeks relatief kleine wijzigingen aan. Die gaan van nieuwe exterieurkleuren en interieuropties voor de BMW 7-serie tot nieuwe optionele koplampen met Swarovski-kristallen voor de X7. Ook kun je in de elektrische BMW iX de voorverwarmingsfunctie voor de batterij straks handmatig activeren en is Driver Assistant net als Trailer Assistant straks standaard op de elektrische SUV. Groter nieuws heeft betrekking op de 4-serie. Die modelreeks heeft straks namelijk een heel ander binnenste.

De BMW 4-serie Coupé, 4-serie Cabrio en 4-serie Gran Coupé zijn inmiddels een aantal jaar oud en kwamen dus op de markt voordat BMW zijn Operating System 8-infotainmentsysteem met twee visueel aan elkaar versmolten en gebogen schermen op grote schaal uitrolde. De 4-serie heeft momenteel nog een traditioneel dashboard met een overkapt instrumentarium, maar dat verandert dit voorjaar. Alle modellen van de 4-serie krijgen dan een 12,3 inch digitaal instrumentarium en een gebogen infotainmentscherm met een diagonaal van 14,9 inch. De elektrische BMW i4 had dit systeem overigens al.

BMW Operating System 8 is trouwens niet lang meer het nieuwste infotainmentsysteem van BMW. In het Verenigd Koninkrijk monteert BMW in het tweede kwartaal van dit jaar in 'bepaalde versies' al Operating System 9. Nog even een pilot dus.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum