Bizar: Mercedes-AMG GT 4-Door met front van G-klasse

Will.I.AMG

Will.i.amg. The Flip

Maak kennis met misschien wel de gekste Mercedes-Benz die je in tijden hebt gezien. De Mercedes-AMG GT 4-Door krijgt namelijk het front van de G-klasse aangemeten.

Geen paniek, de ronduit absurd ogende creatie op deze foto's is geen officieel model van Mercedes-Benz, al heeft de fabrikant zich er wel degelijk aan verbonden. Mercedes-Benz is namelijk een samenwerking aangegaan met William James Adams, beter bekend als Will.i.am, de voorman van de popgroep The Black Eyed Peas.

Will.i.amg. The Flip

Will.i.amg

De automobiele mafklapper op deze foto's luistert dan ook naar de naam Will.i.amg, wat an sich best leuk is bedacht. In de basis is het een Mercedes-AMG GT 4-Door, maar je hoeft geen Benz-expert te zijn om te zien dat er iets niet klopt. Will.i.am heeft de auto dan ook flink laten verbouwen door West Coast Customs. Inderdaad, de autoaanpasser die onder meer naam maakte tijdens MTV's Pimp My Ride.

In opdracht van Will.i.am heeft West Coast Customs de vier portieren van de Mercedes-AMG GT 4-Door vervangen voor twee enorme exemplaren die aan de achterkant in plaats van aan de voorzijde scharnieren. Dat is nog niet eens het opvallendste aan de Will.i.amg. West Coast Customs heeft het front dermate aangepast dat het net lijkt alsof de neus van een G-klasse erop is geschroefd. Het Mercedes-logo is vervangen voor een plaatje van een beer, volgens de scheppers van de Will.i.amg een verwijzing naar 'Bear Witness', de naam van de paraplu waaronder Mercedes-AMG speciale merchandise gaat hangen.

Waarom Will.i.am. de zaag in de AMG GT 4-Door heeft laten zetten? De auto is onderdeel van een Will.i.am's liefdadigheidsproject The Flip waarmee de rapper achtergestelde studenten helpt.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum