Bijzondere gast voor Concours of Elegance

Eerste snelheidsduivel naar Hampton

Arnold Benz Motor Carriage
In september wordt in de tuinen van het Britse Hampton Court Palace het Concours of Elegance 2017 gehouden. Het klassiekerfeest kan rekenen op een bijzondere scheurneus.

In 1896 was het volgens de organisatie van het Concours of Elegance een 'Arnold Benz Motor Carriage', een in het Verenigd Koninkrijk in licentie gebouwde variant van de oer-Benz, die voor het eerst in de geschiedenis een boete voor te hard rijden kreeg.

De Arnold Benz Motor Carriage reed een wereldschokkende 8 mph, net geen 13 km/h, waar een 'snelheid' van 2 mph, zo'n 3 km/h, was toegestaan. De snelheidsduivel werd staande gehouden door een politieagent op een fiets. In het begin van het automobiele tijdperk moesten auto's vaak worden vergezeld door een met een rode vlag wapperend persoon, iets wat niet het geval was toen de eerste boete werd uitgedeeld. Eind 1896 werd de snelheid in het Verenigd Koninkrijk overigens verhoogd tot 14 mph, zo'n 23 km/h.

Het exacte exemplaar dat de overtreding beging, staat in september te schitteren tijdens het Concours of Elegance 2017.

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.