Bijgewerkte Mazda 2 sedan in beeld

Mexicaanse debutant

Mazda 2 Sedan Facelift
Mazda 2 Sedan FaceliftMazda 2 Sedan FaceliftMazda 2 Sedan FaceliftMazda 2 Sedan FaceliftMazda 2 Sedan FaceliftMazda 2 Sedan FaceliftMazda 2 Sedan FaceliftMazda 2 Sedan FaceliftMazda 2 Sedan FaceliftMazda 2 Sedan FaceliftMazda 2 Sedan FaceliftMazda 2 Sedan FaceliftMazda 2 Sedan FaceliftMazda 2 Sedan FaceliftMazda 2 Sedan FaceliftMazda 2 Sedan FaceliftMazda 2 Sedan FaceliftMazda 2 Sedan Facelift

Mazda voerde medio dit jaar een vrij ingrijpende facelift door op de uit 2014 stammende 2, de kleinste Mazda waarvan het merk op andere markten ook een sedanversie levert. Ook die sedan is nu bijgewerkt.

De herziene 2 sedan is op de Mexicaanse website van Mazda in beeld gebracht. De compacte sedan ondergaat dezelfde optische wijzigingen als zijn vijfdeursbroer en dat betekent dat ook het front van de 2 sedan niet alleen een andere voorbumper, maar ook een volledig nieuwe grille én gewijzigde kijkers krijgt waarmee de auto uiterlijk beter aansluit bij de 6. De recente Mazda 3 is overgoten met een strakkere designtaal die op termijn te zien zal zijn op een volledig nieuwe 2. Het moderne interieur uit de herziene 2 hatchback krijgt uiteraard ook een plek in de 2 sedan en dat betekent dat ook dit 'pontontype' profiteert van gemoderniseerde infotainment.

Hoewel de voorzijde van de 2 behoorlijk op de schop gaat, blijft de achterzijde van het model nagenoeg onveranderd. De achterlichten worden immers intact gehouden, al krijgen de reflectoren een lagere positie in de subtiel aangepaste achterbumper. Ook worden ze nu optisch met elkaar verbonden door een zwarte kunststof strook.

De Toyota Yaris iA, de Mazda 2 sedan zoals die in de Verenigde Staten door Toyota wordt verkocht, is nog niet gemoderniseerd.

PRIVATE LEASE Mazda 2

Mazda
Mazda 2 SkyActiv-G 90 Sportive (5D/6H)
€ 375
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.